Ny massprotest 21 november

2007-10-24 15:36:34
Septemberalliansen i Stockholm, som i höstas samlade 6 000 deltagare till en demonstration mot högerpolitiken i samband med riksdagens öppnande, laddar om för nya aktioner. Planeringen är redan i full gång för en ny massprotest, i form av en stående demonstration med facklor på Mynttorget onsdagen den 21 november kl 18. Det är samma dag som regeringens rambudget ska antas av riksdagen.

Förutom en protest mot attackerna på de arbetslösa och sjuka och utförsäljningen av allmän egendom, blir det fråga om en opinionsyttring mot alla LO-kompromisser om strejkrätten och en uppmaning till hela fackföreningsrörelsen att sluta dalta med högerregeringen.
Då de papperslösa i Stockholm håller protestmöten varje onsdag kommer det även att bli ett bra tillfälle för hela Septemberalliansen att sluta upp till stöd för deras aktion, som börjar en timme innan på samma plats.
Talare den 21 november kommer bland annat att inbjudas från IF Metalls järnbruksklubb vid SSAB Tunnplåt i Borlänge eller något annat lokalt fack som ställt krav på en politisk strejk.

Rikskonferens

Preliminära planer, som ska diskuteras vidare på ett stormöte den 14 november, finns också på någon typ av rikskonferens till våren och en ny, ännu större massdemonstration när riksdagen öppnar den 16 september 2008. Septemberalliansen vill också vara ett forum för ömsesidig information och stöd vid viktiga protestaktioner.
Om LO får ändan ur vagnen och beslutar om en gemensam manifestation i december, kommer den 21 november också att bli ett rejält avstamp för Septemberalliansens självklara stöd för en sådan mobilisering.

Arne Johansson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!