Ny privat värd löser inget – tvångsförvaltning nu!

2013-11-04 15:23:31
I mitten av september offentliggjordes att Bovista köps upp av fastighetskoncernen Balder. Efter kampanjen för upprustning som Rättvisepartiet Socialisterna (RS) tillsammans med boende drev så lovade Bovistas vd Samuel Boström flera satsningar – vad kommer nu att hända med dem? 

Det av boende hårt kritiserade Badrumsprojektet har inte kommit längre än 80 badrum av ett utlovat antal på 527 renoverade badrum. 
I en färsk rapport från Hyresgästföreningen fick Bovista sämst betyg av alla privata hyresvärdar i västra Sverige när det gällde förvaltningskvalitén. Fastighetsägaren Balder Hisingen AB – ett dotterbolag till Balder – fick näst sämst betyg i undersökningen.

Försäljningen bekräftar RS argument mot Bovista som en kortsiktig ägare, utan annat mål än att tjäna pengar på lägenheterna på Atmosfärs-, Kosmos- och Zenitgatan. 
Efter bomötet som hölls på Backegårdsskolan  den 14 februari intervjuade tidningen Nordost Samuel Boström. Han säger till tidningen att ”20 miljoner kronor totalt ska satsas på Kosmos- och Zenitgatorna under 2013” och säger vidare att ”Vi har som målsättning att rusta upp hela området i Bergsjön”.

När man nu säljer fastigheterna vidare till ett bolag med lika skamfilat rykte så kommer det återigen att krävas kamp. 
De löften som Boström gett var framtvingade för att boende börjat säga ifrån. Säkerligen fanns planerna på försäljning redan i februari, men för att försöka lugna stämningarna innan Bovista lämnar Bergsjön efter en lönsam försäljning, tvingades Boström på reträtt.

Stefan Berg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!