Ny rond om Husbys framtid

2012-04-04 15:14:53
Det faktum att sanningens minut om både Husby strukturplan och Husby Träffs framtid närmar sig har lett till flera heta inlägg på DN Debatt.

Att ytterstadsborgarrådet ­Joakim Larsson (M) nu på eget initiativ har hört av sig till Järvas Framtid för att dels förklara dröjsmålet med ett försenat remissvar från länsstyrelsen och samtidigt upprepa löftet om att snart ställa upp på ett nytt offentligt möte med nätverket är positivt.
Desto mer oroande är det att Järvalyftets planhandläggare Peter Lundevall och Torbjörn Johansson i en replik till DN Debatt Stockholm fortsätter att argumentera för att gångbroarna vid Husby Centrum över den nedsprängda genomfartsleden Norgegatan tas bort. Detta trots att de väl känner till den kompakta enigheten mot förslaget bland de boende, som bl a märks i att 15 procent av stadsdelens befolkning har skrivit på protestlistor.
Samtidigt ska även den andra mest akuta tvistefrågan om Husby Träffs framtid avgöras, sedan Röda Korset nu två månader efter ockupationen har beslutat sig för att helt dra sig ur driften redan den 15 april. Det har gjorts mot löfte att Svenska Bostäder (SB) som äger träfflokalen nästa vecka inleder en ny runda samtal med ett tiotal föreningar som har sin reguljära verksamhet i Husby Träff, däribland Nätverket Järvas Framtid, Megafonen och RS.
Ett visst hopp om en lösning har tänts sedan SB nu säger att de ska undersöka om man kan hitta andra lokaler för kommunens Kontaktcenter, som man hade planerat låta ta över Husby Träff. Det lär snart visa sig om detta är allvarligt menat eller bara ett nytt spel för galleriet.
Arne Johansson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!