Skolupproret i Angered visar väg

2012-03-29 12:59:35


Skolupproret sprider sig. Tisdagen den 27 mars genomfördes demonstrationer i Göteborg och Östersund mot skolnedskärningar.

Nu formerar sig motståndet återigen i Hammarkullen och Angered (Göteborg).
Kampen om skolan i Angered handlar om kampen för en likvärdig och bra skola för alla.

På Hammarhörnan i Sandeslätt samlades närmare 50 representanter från en rad verksamheter i förra veckan för att lägga upp planerna på en motståndsvecka i april.

Skolan är i kris, skrivs det överallt. Men varför? Det handlar inte om att vi har sämre lärare, inte heller om att vi har jobbigare barn. Det handlar helt enkelt om att den nyliberala politiken har skapat en situation där färre ska göra mer. Färre lärare ska ha större klasser, mer arbetsbörda och hinna det på en kortare tid.
Skolan är inte längre likvärdig. Högerpolitikens attacker på utbildningen innebär en större utslagning än tidigare.
De kommunla skolorna utarmas allt mer eller läggs ned till förmån för friskolorna.

Nu är det nog! Det är dags för ett landsomfattande skoluppror mot nedskärningar – för upprustning och en likvärdig skola. 

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!