Ny strid efter svek från Birger Jarls redare

2008-11-06 16:02:48
Kampen för de 19 pakistans­ka sjömän som i våras sparkades från Ålandsbåten Bir- ger Jarl efter en diskriminerande förändring av sjöfartsstödet trappas åter upp i nästa vecka.

– Vi har svikits igen av Rederi Allandia. Nästa vecka återupptar vi protester, säger Tariq Nazeem.
Bakgrunden är att Stödkommittén för de 19 sedan den lämnat in en anmälan till Diskrimineringsombuds- mannen mot diskrimineringen av   ut­omeuropéer i sjöfartsstödet fått träf­fa tjänstemän på närings departementet, där även SAC deltog.
Mötet kom till sedan Wolfgang Kukol på rederiet sagt sig vara villig att återanställa de 19 om stödet åter ändrades. Departementets tjänstemän lovade då att ”tit­ta en gång till” på frågan. “Titten” tog dock ett snabbt slut sedan Wolfgang Kukol backat och förklarat att rederiet ändå inte hade för avsikt att återanställa, även om stödet ändrades.
De 19 pakistanierna behöver nu all solidaritet som kan mobiliseras.
Arne Johansson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!