Nya attacker på RFSL:s lokaler

2011-08-03 12:09:50
RFSL:s lokaler har vid flera tillfällen blivit attackerade under den senaste tiden. Torsdag kväll den 6 juli var ansvariga på RFSL-lokalen i Borås tvungna att kontakta polisen fem gånger, efter stenkastning mot uteserveringen.

Borås Tidning skriver att bara under de senaste månaderna har man anmält sju fall till polisen, trots att hållningen är att i möjligaste mån undvika just detta. Men likt många andra anmälningar av hatbrott så har inget fall lett till rättegång.
– Det här är ett problem som alltid är vanligare på somrarna, särskilt under Sommartorsdagarna. Det är ”vanliga” ungdomar som druckit lite alkohol och i brist på annat kommer förbi här för att hävda sig, säger Lisa Sjölin, ordförande RFSL Borås, till Offensiv.

Antalet anmälningar om hatbrott ökar i Sverige och SD:s inträde i riksdagen leder inte bara till ökad rasism och ett hårdare klimat för invandrare och flyktingar, utan även andra minoriteter.
SD:s partisekreterare Björn Söder likställer tillexempel i partiets nättidning homosexualitet med pedofili och tidelag. Han skriver:
“Vad är det som säger att den så kallade normaliseringen slutar med att homo-, bi- och transpersoner (hbt-personer) ska “normaliseras”? Varför inte personer som begår tidelag (sex med djur ) eller pedofili (sex med minderåriga)?”

Den här utvecklingen visar att kampen för HBTQ-rättigheter är otroligt viktig. För de som vill delta i den här kampen finns HBT-socialisterna, som kämpar för hbtq-rättigheter och mot homofobi och heteronormen i samhället.
Stefan Berg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!