Nystart i Eskilstuna

2010-03-24 14:53:08
”100 år av kvinnokamp” var temat på det öppna möte som Elevkampanjen höll på S:t Eskils Gymnasium på torsdagen den 18 mars. Hela dagen innan mötet samt på onsdagen veckan innan hade Elevkampanjen tillsammans med HBT-socialisterna haft informationsbord nere i hallen på skolan. Intresset för ungdomskamp och socialistiska idéer var mycket stort bland eleverna.

På onsdagen den 10 mars såldes stödknappar och material för 620 kronor, bl a Vägra kallas hora-handböcker och pamfletten Upp till hbt-kamp. Skolbiblioteket köp­te in fem stycken av de nya hbt-kampspamfletterna. Två elever gick även med i HBT-socialister­na.
På torsdagen veckan därpå gick fem elever med i Elevkampanjen. På det öppna mötet deltog nio personer.
Elevkampanjen och HBT-socialisterna strävar nu efter att upprätta en grupp på skolan, och det finns en stor kampvilja och entusiasm bland de nya medlemmarna. Vi ser också mycket fram emot Spring Pride, som äger rum den 21-23 maj.

Elevkampanjen Eskilstuna

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!