Nytt flygblad: Stoppa bonusarna

2009-11-06 11:49:20
Storbankernas direktörer kommer i år att få minst 5,4 miljarder kronor i bonus. Det bankdirektörerna får i bonus är mycket mer än vad exempelvis Komvux kostar under ett år.

Den 29 september skrev Dagens Nyheter att storbankerna ”som pressats hårt av kreditförluster och flera av dem har begärt hjälp av både aktieägare och staten. Ändå väntas de beta la ut totalt 5,4 miljarder kronor i bonusar till de anställda för 2009”.
Summan 5,4 miljarder kronor motsvarar drygt 6 500 jobb inom vård, omsorg och skola. Med hjälp av skattebetalarnas pengar och Riksbankens jättelån – 300 miljarder kronor till rekordlåg ränta – har storbankerna kunnat fortsätta att plundra sina kunder.

Så inleds Rättvisepartiet Socialisternas nya flygblad, Stoppa bonusarna. Ladda ner det här.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!