Ockupation för Rinkebys framtid

2009-11-18 19:36:59


Protest vid fastighetsnämndens möte den 17 november

Ockupationen av Rinkebyhuset handlar om förortens framtid och har där­- för ett stort stöd.

I lördags den 14 november deltog ett hundratal personer i manifestationen på Rinkeby Torg. Vi prote­sterade mot beslutet om rivning av det gamla förvaltningshuset – numera Rinkebyhuset.
Talare betonade Rinkebyhusets betydelse och hur man faktiskt kan vinna denna kamp. Många höll upp handskrivna plakat och delade flygblad samtidig som talen varvades med samba.

– Vi har en massa förslag på vad huset skulle kunna användas till. Rinkebyhuset är enormt. De saker som inte får plats i huset borde fortfarande finnas i Rinkeby, därför måste vi kräva det!, sa en av talarna.
Trots regn var stämningen god och efter manifestationen begav sig de flesta mot Rinkebyhuset för att värma sig med hemlagad soppa och fortsätta med att fixa i ordning huset. Fler och fler strömmade till under da­gen för att skriva på namnlistor och engagera sig i husets aktiviteter.

Under stormötet kom många in i diskussionen med politiska inlägg och deltagarna på mötet fick svara på varandras frågor.
– Den här ockupationen är ett medel för att belysa vilka problem som finns i Rinkeby och vad som behövs här, sa Bilbo Göransson under stormötet.
Även Järvalyftet kom på tal.
– Man försöker bluffa ut befolkningen härifrån. Tjänstemännen studerar oss och vill byta ut oss som en del av integrationen. När Husbyrivningar­na skulle ske märkte jag att många dök upp på protesterna. Hur lyckades man mobilisera till det?, undrade Dine från Rinke­by.
– Det här Järvalyftet är inget lyft, det är skit-snack!, sa Bashi och fick mycket applåder.
Beslut om ansvarsfördelning togs och följdes senare av en eldshow och band som spelade.
Lucía Collazos

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!