”Officiellt laddar IF Metall för strid”

2010-03-17 14:07:56
– IF Metalls nej till helgens skambud från medlarna var mycket tydligt. Varför innehöll det bara ett bud om pengar och inget om LAS?

Det säger Hans Andersson, ordförande i metallklubben på Ålö i Umeå. De opartiska ordförandena (opo) ha­de sänkt sitt bud till ett 1-årsavtal på 0,5 procent i löneökning, d v s sänkta reallöner.
– Jag trodde att IF Metall skulle säga nej, men jag var nervös eftersom man inte vet vilken dialog som förs på högsta nivå, säger Hans Andersson.

– Officiellt laddar IF Metall upp för strid. För första gången under de tio år jag suttit i avdelningsstyrelsen har vi fått tjocka luntor om förbundets konfliktorganisation.
Hans Andersson tror att opo kommer med ett nytt bud på lördag, med formuleringar även om LAS och bemanningsföretagen. Det är den frå­ga som kan leda till konflikt, anser han.
Intervju: Per-Åke Westerlund

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!