Pakistan: 8 miljoner drabbade av förödande översvämningar

2010-11-10 13:52:09
Över åtta miljoner människor har drabbats av de förödande översvämningarna i Sindhprovinsen, Pakistan. Det är feodalherrars och politikers kriminella beslut som har bidragit till denna katastrof.

Det pågår en stor debatt i media och inom politiska kretsar i Sindhprovinsen om vilka som är ansvariga för denna fruktansvärda och omfattande förstörelse.
Den stora kontroversen har utvecklats i fråga om brotten i fördämningarna och sidovallarna längs med Indusfloden och de stora kanalerna. Enligt bevattningsexperter orsakade beslutet om att avleda vattnet från Indusflodens östra bank stor skada som hade kunnat undvikas. De hävdar att det under översvämningarna år 1976, som var större än 2010 års översväm­ningar, gjordes utdikningar på den västra flodbanken, vilket förorsakade väldigt liten skada i jämförelse med 2010 års översvämningar (enligt experter skulle avledningen av översvämningsvattnet till Hakrafloden en- dast ha drabbat knappt 200 000 människor).
Ingen har hittills tagit något ansvar för utdikningarna genom den östra flodbanken.
Hameed Chanah
Socialist Movement Pakistan (CWI) Sindhprovinsen, Pakistan

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!