Paul Murphy fängslad av israeliska armén

2011-11-05 11:09:54

foto: Per-Åke W
Image 1096

Paul Murphy, ledamot i Europaparlamentet för Socialist Party (CWI Irland)hölls på fredagen kvar av den israeliska armén, tillsammans med andra aktivister från det irländska skeppet MV Saoirse och det kanadensiska båten Tahrir.

Båten ingick den frihetsflotta som försökte att resa till Gaza i solidaritet med det lidande palestinska folket och för att leverera humanitär hjälp. Blockaden är inne på sitt femte år och är olaglig. Denna kollektiva bestraffning har lett till otaliga umbäranden för det palestinska folket när viktiga medicinska förnödenheter och byggmaterial inte tillåts.

En protest genomfördes på fredag kväll i centrala Dublin i solidaritet med de fängslade aktivisterna.

CWI vädjar till läsarna att omedelbart protest mot israeliska ambassader / myndigheter med krav på omedelbar frigivning av Paul Murphy och alla andra aktivister från Saoirse och Tahrir.

 

Följ utvecklingen på cwi:s hemsida, som också ger bakgrunden

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!