Pengarna går till internationell solidaritet

2009-12-02 16:34:24
November avslutades med en rejäl slutspurt då vi under den sista helgen drog in över 16 000 kronor på de olika ut-åtriktade aktiviteter som genomfördes runt om i landet. Nya autogiroprenumerationer har även värvats under den sista veckan, vilket gör att vi totalt slutar på 66 955 kronor för november.

Dessa pengar är viktiga för det dagli­ga arbetet nationellt men även internationellt, för bygget av CWI. RS/ Offensiv skickar varje månad en del av kampanjintäkterna till CWI, där pengarna går till sektioner där man inte har samma förutsättningar att bedriva samma öppna kampanjarbete som i Sverige.
Ett exempel är sektionen på Sri Lanka, där våra ledande kamrater le­ver under ständiga dödshot från regeringen och där varje aktivitet, möte eller transport till och från ett möte eller en aktivitet kräver hög säkerhet.
Att bygga CWI i våra grannländer är också kostsamt i form av resor, boende och materialkostnader. I novem­ber har vi, som det har gått att läsa om i Offensiv, gjort besök i både Lettland och Danmark.
Ett positivt besked för ekonomin är att Mattias Bernhardsson och Joel Eriksson i måndags fick stiftelsen Artister mot nazisters stipendium på vardera 25 000 kronor för deras insatser i kampen mot nazismen.
Dessa 50 000 kronor är välbehövliga pengar i bygget av en gräsrotsbaserad internationell organisation som tar kamp mot den misslyckade kapita­lismen och dess kriser, för att byta ut den mot en demokratisk socialism som sätter människor och miljö framför profiter.

Nils Kaza

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!