Polisens våld och tortyr

2009-12-31 14:00:01
Strax efter att bilden till artikeln ovan togs, klippte polisen av den 120 000 personer stora demonstrationen och stängde in 580 av demonstranterna.

Rättvisepartiet Socialisterna/CWI befann sig i den del av demonstrationen som blev instängd av polisen. På sidan 3 berättar tre RS-medlemmar hur de fick händerna bakbundna och tvingades sitta på marken i långa led (se bild till vänster) i flera timmar. Flera kissade på sig då de förvägrades toalett, andra svimmade.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!