Pressade Borg

2017-08-14 16:04:27
”Han visade sitt eget kön, tog på andra mäns kön, var grovt sexistisk mot kvinnor [sa ’hora’ och ’slampa’] och hotade värden på en fest”, enligt citat från Dagens Industri. Vem är han och vilka försvarar honom?

Alla vet redan: förre moderate finansministern Anders Borg. Bland hans många stödjare finns Moderaternas kandidat till justitieminister, Tomas Tobé, som till nyligen var partisekreterare.
Borgs ”ursäkt” innehåller flera klassiker: a) han säger sig ha fått en ”blackout” på grund av b) ”hård press den senaste tiden” och c) han riktar sig till dem ”som tog illa vid sig”. Med andra ord: grov sexism i ord och handling skapas – och ursäktas – av press. Det är väl pressen av mångmiljonlöner, styrelseuppdragen och alla festerna, gissar vi.

Som många har påpekat – tänk om det varit någon icke-Moderat, icke-före detta minister, på en fest i förorten eller en musikfestival? Polisens förundersökning är redan nedlagd – vem sa något om att alla behandlas lika? ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!