Protest mot plundring av indianreservat

2009-12-21 01:19:43
Samtidigt som Obama fick fredspriset den 10 december genomfördes en protest utanför USA:s ambassad i Köpenhamn mot plundringen av resurser i indianreservaten.
Talare var Wahleah Johns från organisationen Black Mesa Water Coalition och Jahan Gearon från Defiance AZ, Navajo resenation.
De ville framföra sitt budskap, att USA:s regering och presidentens påståenden om att de försöker rädda planeten är en lögn. Obama vill till exempel satsa flera miljarder på att göra kol ”grönt”, men Jahan Gearon svarar att kol aldrig kan göras grönt.
”Fred är något som börjar hemma och den oansvarliga brytningen av kol och uran som förorenar vatten, luft och jord är inte vägen fram för fred, brytningen i mitt reservat har pågått i 40 år.
Detta har resulterat i att ursprungsbefolkningen drabbas av cancer, lungsjukdomar och hudirri- tationer samt läs- och skrivproblem”.

Jahan Gearon säger att ”det är den ständiga jakten på profit som är problemet”.
Vi måste ställa om till mer närproducerat som ekologisk mat, vind och vattenkraft och att detta ska ske på lokal nivå.
Rättvisepartiet Socialisterna och CWI deltog för att ge stöd till den nordamerikanska ursprungsbefolkningens kamp för en grönare framtid.
Carolina Löf

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!