Protester frigav Salih

2018-03-02 09:45:08

foto: Wikimedia Common


Den 24 februari omhändertogs PYD-ledaren och tidigare ordföranden Salih Muslim av Interpol i Prag på order av Turkiet. Salih Muslim sattes tidigare i år upp på Turkiets mest eftersökta-lista i samband med Turkiets inledande attacker mot Afrin-kantonen.
Vänsterpartiet PYD är den ledande politiska kraften i Rojava, västra Kurdistan (norra Syrien), vilka har säkrat fred och trygghet mitt under brinnande inbördeskrig.
PYD:s väpnade styrkor YPG/YPJ har varit spjutspetsen i kampen mot ISIS och de som nu försvarar Afrin mot Turkiets attacker.
Tjeckiska rättsväsendet fick avgöra om Salih Muslim skulle arresteras, överlämnas till Turkiet eller sättas på fri fot. Globala protester ledde till att han frigavs tisdagen den 27 februari.
Rättvisepartiet Socialisterna (RS) fördömer Turkiets krig mot Rojava och deltog på protesten utanför Tjeckiens ambassad i Stockholm den 26 februari med kravet att Salih skulle släppas. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!