Protester mot Iran och Interpol

2010-01-27 11:53:31
Den iranska regimen efterlyser politiska motståndare utomlands via Interpol. Av de 12 som efterlysts bor 10 i Sveri­ge, en i Tyskland och en i England. Samtliga är de medlemmar av Irans Arbetarkommunistiska Parti – Hekmatists hög-sta ledning.

– Det är absurt att denna regim, vars ledare själva ligger på Interpols lista, har rätt att efterlysa oppositionella och anklaga oss för terrorism, säger Salam Zijji till Offensiv.
Salam är en av de 12 som efterlysts för terrorism av den iranska regimen.
– Jag har varit i Sverige sedan 1992 och de andra sedan 1980-talet. De har kunnat efterlysa oss tidigare, det är uppenbart att de är rädda för den nya rörelse som växer fram och vill skrämma alla till tystnad, säger Salam.

Det är viktigt att hela vänstern för-dömer Interpols efterlysning.
– Idag handlar det om oss, imorgon om alla andra.
– Vi känner oss inte längre säkra här i Sverige och definitivt inte utomlands. Svenska myndigheter säger att de inte kan garantera att vi inte utvisas till Iran om vi besöker andra europeiska länder. Jag flydde från Iran för mitt liv, hundratals av mina kamrater avrättades, berättar Salem.
– Vi kräver att svenska myndigheter ska agera, och kräver att terroriststämpeln ska tas bort, säger Salem.

Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!