Protester mötte Reinfeldt & Co

2007-09-19 16:54:22
Högst ett par hundra kostym- och dräktklädda personer möttes på Norrmalmstorg på årsdagen av valet för att applådera sig själva. Allt under stor mediabevakning – men där fanns också en grupp från Septemberalliansen, med flygblad för demonstrationen den 18 september. ”Ni tar pengar från sjuka och ger till miljonärer. Ni har inget stöd – se bara så få ni är”, var budskapet från aktivisterna.
Två högerpolitiker (eller möjligen börsmäklare) kunde inte hålla sig. En spottade mot flygbladsutdelarna och en annan skrek: ”Här är psykfallen”.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!