Protestera 18 september

2007-06-20 14:03:09
Allt fler fackföreningar och organisationer vill nu ha en stor demonstration mot högerpolitiken i samband med riksdagens öppnande den 18 september, ett år efter maktskiftet.

Nu har även styrelsen för IF Metalls avd 1 för gruv- och metallfacken i Malmfälten och styrelsen i Kommunals trafiksektion i Stockholm anslutit sig till det fackliga upprop som redan tidigare antagits av Kommunal sektion 28, Gruvtolvan, Gruvfyran och Seko klubb 119.
Att det blir en demonstration mot högerpolitiken till riksdagen i Stockholm klockan 18 den 18 september oavsett hur LO och LO-distrikten ställer sig garanteras av det nya nätverket Septemberalliansen, som har sina rötter i Måndagsupproret mot regeringens attack på a-kassan från hösten 2006.

Ett år räcker

De paroller som beslutades på nätverkets andra planeringsmöte lyder:
  • Ett år räcker!
  • Mot högerpolitiken – för rättvisa och solidaritet.
  • För gemensam välfärd.
Nätverket hoppas samtidigt att de fackliga organisationerna ska göra hela dagen till en protestdag, till exempel med en demonstration vid lunchtid som under LO:s a-kasseprotest den 14 december.
Bland veckans nytillkomna organisationer och nätverk finns kampanjgrupperna Sälj inte Bagis och Sälj inte Dalen – rädda hyresrätten och Syndikalistiska ungdomsförbundet i Stockholm.
Arne Johansson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!