Proteströrelse stoppade skolnedläggningar i Eskilstuna

2009-05-20 13:00:46
Den 14 maj backade de styrande Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i Eskilstu­na från planerade skolnedläggningar. Rubriken på Es- kilstuna-Kurirens nätupplaga löd: ”Hållsta och Hällberga skolor blir kvar, Hela skolförslaget sköts i sank”. ArbetarInitiativet har deltagit och gett stöd till kampen mot nedläggningarna.

En kommentar som man kan göra är att de planerade nedläggningarna av dessa skolor möttes av en beslutsam föräldraopinion.
ArbetarInitiativet har varit aktivt i protesterna mot skolnedläggningarna och har i kontakt med organisatörer­na bland föräldrarna spridit uppropet mot skolnedläggningarna och mobili-serat till protestdemonstrationerna. Dessutom har ArbetarInitiativet med flygblad, insändare i lokaltidningarna och i dialog med de kämpande föräl­drarna lämnat bidrag till att skärpa argumenteringen och parollerna.

Utan tvekan har protesterna på ett avgörande vis bidragit till att rädda dessa båda kommunala skolor från nedläggning.
I en kommentar på Eskilstuna-Kurirens nätupplaga säger Johan Nilsson (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden:
– Det engagemang som visats i den här frågan måste vi kanalisera på något sätt. Vi har en skyldighet att tillmötesgå föräldrar och elever och se hur vi bättre kan tillgodose deras intressen.

RS Eskilstuna

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!