Protestvåg mot Israels terror

2010-06-03 11:26:50
De israeliska kommandosoldaternas massaker på den internationella hjälpkonvojen Ship to Gaza är ett statsterroristiskt piratdåd på internationellt vatten som i ett slag avslöjar den israeli­ska statsledningens karaktär.

Chock och vrede präglade i måndags de stora protestdemonstrationer som redan samma dag hölls i Stockholm, Göteborg och i nära 20 andra svenska städer liksom i en rad länder i Europa och Mellanöstern och i Israel självt.

Att MUF:s (Moderata ungdomsförbundet) ordförande Niklas Wykman stödjer piratdådet och hå­nar hjälparbetarna som ”nyttiga idioter” och ”terrorister” har snabbt ställt honom själv vid skampålen. Till och med Carl Bildt, den svenska högerregeringen och EU kan nu få  svårt att upprätthålla ”business as usual” med den israeliska regimens mördare.
Rättvisepartiet Socialisterna, som deltog i måndagens demonstrationer, hyllade i ett uttalande de 700 modiga aktivister från flera länder, inklusive elva från svenska Ship to Ga­za, som riskerat och i flera fall offrat sina liv i en imponerande solidaritetsaktion för att bryta Israels kriminella belägring av Gaza.

På grund av den israelis­ka nyhetsblockaden och vägran att låta de gripna aktivisterna komma till tals vet vi ännu inte ens hur många eller vilka som har dödats och skadats.
 
Men som de israeliska CWI-kamraterna i förklarade i flera protestdemonstrationer behövs det ing- en undersökningskommission för att förstå vilka israeliska ministrar som bär ansvaret för massakern.
Försöken att framställa våldtäktsoffren som angripare trotsar all beskrivning.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!