Rädda allmännyttan

2008-03-26 14:14:01
Snart ska högerregeringens Kochska utredning presentera sitt betänkande om hur allmännyttan ska avvecklas och marknadshyror införas.
Men protesterna mot Michaël Kochs utredning har enligt Dagens Nyheter den 21 mars fått regeringen att tveka.
Hotet mot allmännyttan är dock långt ifrån avvärjt. Allmännyttan hotas även av den tredje modell som Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) lanserat som ett alternativ till den Kochska utredningen.
I SKL:s ”alternativ”, som alla sju riksdagspartier står bakom, heter det bland annat att de kommunala bostadsbolagen ska agera affärsmässigt utan begränsningar vad gäller utdelning till ägarna, men med ett ”kommunalt ändamål”.
Det sistnämnda betyder egentligen ingenting. Vidare utgår SKL från att allmännyttan inte längre ska vara hyresledande (hyresnormerande).

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!