Rädda Egalia!

2010-01-21 14:14:35
Egalia, fritidsgården i Stockholm för hbt-ungdomar (homo-, bi- och transungdomar), eller alla unga som inte känner sig särskilt hetero, kämpar för sin överlevnad efter att bidraget från Stockholms stad dragits tillbaka.

Egalia är ett superviktigt stöd till unga som inte kan vara öppna i sin familj, bland vänner eller i skolan.
Egalia är väldigt populärt med cir­ka 2 500 besökare varje år. Många av dem som brukar vara på fritidsgården berättar om hur viktigt det är att kun­na gå någonstans där man kan vara säker på att blir accepterad, att Egalia är som ett andra hem och har varit en hjälp i att bygga upp ett bra självförtroende och att våga vara sig själv i skolan, bland kompisar o s v.
Med tanke på de strikta könsrollerna och heteronormen i skolan och att unga hbt-personer generellt sett mår sämre psykiskt är det jätteviktigt att ha möjlighet att träffa andra i sam­ma situation och att slippa känna sig ensam och konstig.
Men Egalias framtid är hotad se­dan Stockholm stad har dragit tillbaka bidraget till verksamheten. Nu pågår en insamling för att kunna hålla Egalia öppet så länge som möjligt. Verksamheten kostar varje månad 100 000 kronor.

Politikerna i Stockholms stad ska ta beslut i februari. Beslutet måste bli att Egalia får tillbaka bidraget som är avgörande för så många ungdomars välbefinnande. Egalia är en av de ytterst få mötesplatser som finns för unga hbt-personer och måste räddas från nedläggning.
Karin Wallmark

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!