Rädda Haninges Kulturpark – demonstrera 9 september

2013-09-01 09:03:47
Som Rättvisepartiet Socialisterna (RS), RoJ-teatern och andra föreningar har uppmärksammat, hotas det som återstår av Haninges Kulturpark av vägutbyggnad och bostadsrätter.

Om planerna förverkligas kommer stora delar av kulturlivet i området, såväl som viktig kulturhistoria i form av Gamla Folkets hus och andra byggnader från det gamla Handen, att försvinna.
Men kommunledningens vanliga plan att utreda utan insyn ända fram till dess att det finns ett färdigt förslag har tillintetgjorts. Nätverket ’Rädda Haninges Kulturpark’ är redan i färd med mobilisering till en demonstration utanför nästa kommunfullmäktige den 9 september.
Och på det sammanträde som hölls med kommunfullmäktiges gruppledare och presidium i måndags fick Mattias Bernhards­son (RS) igenom att frågan ska debatteras i kommunfullmäktige i november. 

I första hand föreslog RS att det skulle vara en tematimme om Kulturparkens betydelse, med en inledare från RoJ-teatern. Men det slutade istället med en debattimme mellan partierna med en tjänsteman som inledare. När kommunstyrelsen först ­beslutade om utredningen ”Planuppdrag för förlängning av Stationsvägen och förskola i gamla Folkparken­området” rådde enighet mellan Kommunstyrelsens åtta partier (alla partier utom RS).
Nu har flera partier ändrat uppfattning eller indikerat tveksamhet. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet säger att de vill bevara Kulturparken.
I nätverket Rädda Haninges Kulturpark ingår än så länge RoJ-teatern, Kulturföreningen Levan­de Zon, Brf Haninge Park 1-6, föreningen Mukavemet, Jordbro Världsorkester, Förbundet Allt åt Alla och Rättvisepartiet Socialisterna. Fler och fler ansluter sig.

Nätverket samlar till demonstration måndagen den 9 september kl 18.00 vid Gula Villan, Folkparken 17 i Handen. Klockan 18.30 är det avmarsch mot kommunhuset och kommunfullmäktigemötet.

RS Haninge

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!