Rädda Jordbromalmsskolan!

2011-01-21 13:23:08
I tisdags den 18 januari demonstrerade lärare, elever och föräldrar utanför kommunhuset i Haninge för att rädda högstadieskolan i Jordbro.

Högerstyret i Haninge (där även Miljöpartiet ingår) vill stänga Jordbromalmsskolan, trycka in eleverna i an- dra överfulla skolor medan den nya skolan som byggs till år 2013/1014, Höglundaskolan, helt kommer att sakna högstadium. Demonstrationen i tisdags hölls utanför det extra kommunfullmäktigemöte som borgarna tvingats utlysa för att enbart diskutera framtiden för skolan i Jordbro.
På demonstrationen talade bland annat Mattias Bernhardsson, den ena av Rättvisepartiet Socialisternas två kommunfullmäktigeledamöter i Haninge:
– När kommunfullmäktigeledamöterna vill höja sina egna arvoden och skaffa ett nytt lyxrenoverat kommunhus finns det pengar. Men inte till Jordbros elever.
Flera föräldrar talade om behovet av en högstadieskola i Jordbro.
”Vi ger inte upp kampen”, var budskapet till de förbipasserande politikerna.
Nästan alla demonstranter gick se­dan in på kommunfullmäktigemötet för att följa debatten.

Kampanjen ”Uppror för Jordbros framtid”, som Rättvisepartiet Socialisterna deltar i, samlar även till ett stormöte följande tisdag för att diskutera hela kommundelens framtid. Under den kommande veckan delas kampanjens andra mass­flygblad ut i Jordbros över 4 000 hushåll.
RS Haninge

STORMÖTE OM JORDBROS FRAMTID

Tisdag 25 januari, klockan 18.00 i Jordbromalmsskolans aula

KOM & DISKUTERA! Vilken sorts skola vill vi ha?
• Vilka bostäder? • Vad ska hända med Jordbro centrum? • Hur bygger vi ett motstånd?

Arrangör: Uppror för Jordbros framtid

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!