Rädda skolorna i Majorna-Linné: Demonstrera 3 maj

2011-04-27 15:27:02
”Demonstrera för skolorna i Majorna-Linné den 3 maj”, uppmanar nu föräldrar, elever och medlemmar i Rättvisepartiet Socialisterna.

– Jag ska demonstrera för att rädda kvalitén i skolorna, men det behövs också mer pengar, mer resurser, säger Michael Rosengren, från Hagaskolans föräl­draförening.
– På Hagaskolan har man i tio års tid skurit ner 2-3 procent av skolans resurser samtidigt som det kommunala bostadsbolaget höjt hyrorna med 2-3 procent. Anslaget för läromedel har inte höjts på tio år, berättar Michael upprört och antar att nedskärningarna varit ungefär samma i Linnéstaden.
– Det är likadant i förskolan, det finns inga marginaler. Politikerna slarvar med verksamheterna.
Han är förvånad över att skolorna ändå är så bra som de är. Men med ordentliga resurser skulle de fina gamla skolorna in­te ha några problem att mäta sig med friskolorna som breder ut sig och som under tjugo års tid istället har utarmat den kommunala skolan.
Demonstrationen kräver att omorganiseringen av skolorna stoppas, men också att det måste satsas på skolorna med mer resurser, mer lärare och elevvårdande personal och min­dre barngrupper i förskolorna.
Samling klockan 17.00, Järntorget. Därefter demonstrerar vi till SDN-mötet på Tredje Långgatan 16.

RS Majorna

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!