Rädda Stockholms närakuter

2007-10-10 15:11:06

foto: Kristian Christensen
Kommunal Stockholm demonstrerade mot nedläggningen av närakuter. Med sig hade man 46 699 underskrifter (övre bilden) som man ville överlämna till Filippa Reinfeldt.

I tisdags protesterade ca 30 personer utanför landstingshuset i Stockholm. De anställda har själva samlat in 46 699 namnunderskrifter mot nedläggningar av närakuter.
– Det här är ett slöseri med personalens kompetens och våra skattepengar. Att behålla närakuterna tjänar både medborgare och personal på, sa Lilian Karlsson, ordförande för Kommunal vid Danderyds sjukhus.

– De vill stänga en väl fungerande närakut med 23 000 besök om året och tvinga folk att flytta till andra områden, säger kommunalaren Berit Renemar från Jakobsbergs närakut.
– Den kompetens som finns är resultatet av minst fem års hårt arbete – men får borgarna igenom nedläggningen är det förgäves. Det är inte bara att stänga och öppna eller flytta någon annanstans, sa hon vidare.
De 46 699 namnunderskrifterna hade samlats in på bara imponerande fyra veckor. De skulle lämnas över till Filippa Reinfeldt (m), som hade lovat att komma ut och ta emot underskrifterna, men när Berit Renemar, Lena Svensson, Eva Ljungwe och de andra demonstranterna var på plats fick de veta att Reinfeldt hade ångrat sig och inte alls kunde komma ut. Inte heller någon annan.
– Då står vi väl kvar här då och väntar ut henne! bestämde de.

Sebastian Olsson
Mattias Bernhardsson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!