Ralph Nader – ett alternativ?

2008-02-13 13:04:37
Socialist Alternative (CWI i USA) har i de senaste presidentvalen stött Ralph Nader.
Det är dock inte klart än huruvida han ställer upp i detta val. Han har tillsatt en kommitté som undersöker om det är lönt att han ställer upp i valet. De Gröna har också startat en kampanj för att få Nader att ställa upp som deras presidentkandidat (draftnader.org).
Ralph Nader är motståndare till storföretagen och har tidigare ställt upp för De Gröna eller som en oberoende kandidat. En röst på Nader är uttryck för en brytning med tvåpartisystemet och visar på en vilja till någonting nytt.
Men trots att han har talat om behovet av ett tredje parti, har han tyvärr inte gjort några försök till att bygga ett. Han har endast dykt upp vart fjärde år för att driva sin presidentkampanj.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!