Registreringen av romer: ”Det är inte svårt att dra historiska paralleller”

2013-09-23 10:50:29


Denny Jovanovic.

4 029 romer finns ett olagligt polisregister, avslöjar Dagens Nyheter idag.

–  Det är inte svårt att dra historiska paralleller. Idag lever människor gömda på flykt undan förföljelse, polis griper flyktingar i lägenheter, på gator och arbetsplatser för att deportera och nu ett av polisen upprättat register över romer, säger Denny Jovanovic medlem i Rättvisepartiet Socialisterna med romskt påbrå. 

– Samtidigt handlar det om mer än 4 000 romer i ett register i Sverige. Vi har en situation där romer tvingas på flykt runt om i hela Europa pga förföljelse.

– Frågan alla måste ställa sig är, var är samhället på väg? Polisen måste svara på frågorna varför har registret upprättats, till vad ska det användas och vilka har tillgång till det? frågar Denny Jovanovic.

– Vi romer måste ställa oss i fronten i den antirasistiska rörelsen för att tillsammans med andra försvara våra rättigheter, avslutar Denny Jovanovic.

LÄS MER: Avslöjandet i Dagens Nyheter

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!