Rinkebyhusets Vänner satte press på politikerna

2009-12-02 18:17:14
Den 26 november, samlade Rinkebyhusets Vänner till demonstration på Rinkebytorg. 150 till 200 personer slöt upp. Det bjöds eldshow, trummor och tal på vägen till stadsdelsnämndens möte i Rinkebyskolan.

”Rinkebyhuset, ett hus åt alla” och även ”Jalla jalla, bostad åt alla” var talkörer som hördes under demonstrationen. Väl framme vid Rinkebyskolan hölls det mer tal och det bjöds på mer musik.

Efter det gick demostrationsdeltagarna tillsammans in till stadsdelsnämndens möte, som ägde rum i Rin- kebyskolan. Där ställde rinkebyborna frågor och protesterade, politikerna ställdes mot väggen. Många tog upp om hur förorterna säljs ut, att flera tjänster i Rinkeby har flyttat till Kista och att helt fungerande hus står tom­ma.
De protesterande lyckades splittra politikerenigheten och politikerna lovade att ta upp det med sina kollegor i Stadshuset.
Hugo Witting

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!