Röda Bilen gav resultat

2011-08-03 12:07:01
Under Rättvisepartiet Socialisternas sommarläger användes två klassiska metoder för att få in pengar till kampanjer och verksamheter. Dels anordnades en insamling den sista dagen som gav 20 613 kronor.

Det är välbehövliga pengar för att RS och Offensiv ska klara utgifterna under sommaren. Lägret i sig har inneburit flera utgifter. Förutom insamlingen så anordnades varje dag ”Röda Bilen”-turnéer.
Röda Bilen började användas av Socialdemokratiska ungdomsförbundet inför valet 1911 som rörliga talarstolar så att det blev möjligt att nå mindre samhällen på landsbygden. Som av en händelse så gjordes den första Röda Bilens provtur till Södertälje från Stockholm. Just dit gick RS Röda Bil under lägret vilket ledde till 72 sålda Offensiv och 1 602 kronor.
Hittills i juli har ekonomikampanjen fått in 9 504 kronor av ett mål på 40 000. RS och Offensiv uppmuntrar sina prenumeranter att ge bidrag så att vi kan nå målet. Det kan sättas in på Plusgiro 87 96 49-2. Självklart kan man också köpa en Offensiv av oss på någon av de försäljningar vi håller runt om i landet varje helg, även under sommaren.
Lina Thörnblom

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!