Röster från HBTQ-festivalen: Varför deltar du på festivalen idag?

2012-06-07 11:59:46
Jenny Arkevall, Johanneberg:
– Jag har inte varit med i år för jag har tentapluggat. Men vi ska se para­den imorgon. Förra året var vi med i paraden med Amnesty, men vi kände oss lite som apan i buren. Alla var inte jätteglada utan snarare ”Hej, ­titta på mig. Jag är gay”, men det gör alla ändå varje dag. Festivalen borde ­vara mer för de som är förvirrade, men är mer för de som redan vet var de står.

Lina Kollberg, Johanneberg:
– Jag var på en föreläsning igår som polisen hade om hatbrott och har precis kollat på videon från gripandet som ägde rum under festivalen. Ska träffa några vänner nu för att diskutera polisens deltagande på festivalen, om det är bra eller dåligt att de är här. Det blir väldigt problematiskt då många hbt-personer känner sig otrygga i deras närvaro.

Eva Bengtsson, Hisingen:
– Vi vill se annorlunda och kreativ musik. Här är ingenting fint eller fult. Vi måste lära oss att älska varan­dra och oss själva lite mer och vara öppna för det kreativa. Alla har rätt att utvecklas och finnas. Sluta vara fega, svenska folket! Var inte så jävla pryda!

Caroline Holmgren

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!