Röster från kongressen: ”Socialismen handlar om internationalismen”

2015-11-09 10:46:38

foto: Natalia Medina
Amanda Hellström.

– Jag tycker kongressen var väldigt bra och informativ. Inte som andra politiska konferenser kan vara. Det var också många bra diskussioner angående flera olika ämnen, tyckte Susan Ismaeel från Hammarkullens partiförening.

– Jag tycker att det i allmänhet är bra diskussioner. Gillade när vi hade gruppkommissionerna, eftersom fler som kanske inte har varit med så länge lättare kan komma in i diskussionen, ansåg Amanda Hellström från Luleå, som under helgens kongress gick med i Rättvisepartiet Socialisterna.

– Jag är positivt överraskad. Tycker särskilt mycket om internationalismen i Rättvisepartiet Socialisternas kongress, med så många olika perspektiv från hela världen och allt arbete som vi och vår international utför. Socialismen handlar ju om internationalismen, sade Tina från Göteborg, och fortsatte:
– Det är dessutom extra intressant att höra från personer som faktiskt har varit i till exempel Kobanê hur situationen där är, till skillnad från de stora borgerliga massmediernas rapportering som ofta är vinklad i etablissemangets intresse. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!