”RS är partiet som vänder sig utåt”

2013-02-20 14:02:07

foto: Elias Theodorsson
Runt 100 personer deltog på Rättvisepartiet Socialisternas kongress som hölls i Göteborg den 16-17 februari.

När Kristofer Lundberg från RS Sandeslätt inledde partibyggespunken på kongressen stod det ganska klart, det arbete vi gör och det parti vi bygger är helt unikt i sitt slag.

Vår viktigaste uppgift är att bygga Rättvisepartiet Socialisterna! Att bygga partiet är också att bygga CWI, där kamrater i Luleå har gjort ett bra jobb med flera besök till Finland och vi måste också i framtiden åka till Danmark och Norge för att fortsätta bygga CWI där.
Vi är dessutom unika på vänsterflanken om att ha partiföreningsmöten med stående politisk punkt varje vecka och vi måste betona hur viktiga dessa är; från kallning inför mötet, till att ha bra och förberedda inledningar. Partiföreningsmötena ska vara något som alla längtar till under veckan.

Marcus Löfgren från RS Luleå berättade om den skolkamp som gått framåt under 2012, etableringen av Elevkampanjen och hur viktigt det är att peka på att kampen hänger ihop.
Lina Rigney Thörnblom från RS Haninge pratade om det kommande valåret och hur vi är det kämpande alternativet då vi tar gatans frågor in i fullmäktigesalen och kan representera arbetarklassen. Men vi kan inte ta de platserna för givet utan målsättningarna och byggandet måste börja nu med massflygbladsutdelning o s v.
Jimmy Lied från RS Hammar­kullen betonade vikten av att ha studiecirklar. Vid stiltje i kampen måste vi fördjupa oss i material och kunna dra paralleller från historia till idag men också för att förstå vad vi gör och varför vi gör det.

Mattias Bernhardsson
från RS Haninge avrundade punkten och talade om att vi är det parti som vänder oss utåt, inte bara till andra vänstergrupper utan till dem som själva vill ta kampen på sin skola och arbetsplats.

Caroline Holmgren

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!