”RS kan uträtta något och växa”

2013-01-28 16:03:50
Årets första nya medlem i Rättvisepartiet Socialisterna (RS) är Anna-Nova Gylling, 30 år. Hon bor i Stockholm och studerar till läkarsekreterare.

Varför har du valt att bli medlem i RS?
– Jag gillar politiken och framförallt den socialistiska grundtanken. Allas okränkbara värde. Jag trivs med de idealen. Partiet verkar också vara mer stridbart än andra vänsteralternativ.

Varför tar du det här steget nu?
– Ända sedan Sverigedemokraterna kom in i riksdagen och började marschera för en ­bredare publik så har man ju tänkt ”Hur kunde det gå så illa?”. Nu har jag fått nog av hur folk blint låter sig påverkas av media, utan varken reflektion eller eftertanke. Det är skönt att både RS och Offensiv står helt utanför marknadskrafterna.

Vilka reaktioner har du fått?
– Mina vänner har inte blivit förvånade precis. Jag har alltid tagit strid för de svaga och setts som röd.

Vilka är de mest akuta politiska frågorna?
– Kampen mot Sverigedemokraterna. Att ge alla som ser SD som det hot de är får mod att få upp näven och höja sin röst. Och att väcka de som stödjer rasisterna. Har de ens tänkt efter?
– Har själv fått uppleva bostadsbristen i Stockholm och hur högern på ett strukturerat vis rensar folk från innerstan.

Vilka förväntningar har du på RS?
– Att uträtta något och växa. Det har vi alla förutsättningar för.

Elin Gauffin

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!