RS-medlem besvarar Aftonbladets smutskastning

2009-10-07 15:59:19
Aftonbladets sanning om förorten: ”Kravaller”, ”Bil­bränder” och ”Nu vill de mörda polisen”. Ari Amin, medlem i Rättvisepartiet Socialisterna i Hammar-kullen, rasar mot Aftonbladets påhittade historia ef- ter intervjun med honom.

”Kastar stenar och sätter eld på bilar och mörda poliser. Varifrån kom det? Jag tror att reportrarna som träffade oss redan hade en färdig artikel de ville skriva”, skriver Ari i Aftonbladet.
Aftonbladets och andra mediers rapportering om förorter och arbetarområden är ensidig och spär på segregationen ytterligare. Därför är det viktigt att alternativa media växer fram.
Här spelar Offensiv en viktig roll. Offensiv ger en korrekt bild av vad som händer i förorterna, men tidningen har också politiska svar på hur man kan förbättra situationen.
Offensiv skrivs av dem som deltar i kampen mot nedskärning­ar, klassklyftor och segregering.

Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!