RS mot högerpolitiker och rasister i fullmäktige

2010-06-09 14:23:01
På måndagens kommunfullmäktigemöte i Haninge klubbades ännu en arbetarfientlig budget igenom, signerad Moderaterna, Folkpartiet, Kristdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet. Kommunen ska göra 80 miljoner i vinst år 2011, nedskärningar väntar på gymnasie- och vuxenutbildningen och ännu fler privatiseringar.

Rasistiska Sverigedemokraterna hade inte visat upp sitt budgetförslag i förväg p g a att deras politiker varit på ”semester i Italien”. SD stödde nästan alla borgarnas förslag utom vissa egna idéer som att skära ned 15 miljoner på Socialnämnden, d v s på barn- och ungdomsvård, stöd till kvinnor som misshandlas och annan viktig social omsorg.
Socialdemokraternas och Vän­sterpartiets budgetförslag skiljde sig inte markant från borgarnas; lite mer satsas på skolan, men inte nog för att förhindra nedskärningar; satsning på fler företags­etableringar och fortsatt budget- disciplin med överskottsmål.

Rättvisepartiet Socialisterna tog strid för sitt budgetförslag som utgår ifrån behoven.
– Barngrupperna är för stora, det blir omöjligt att ha pedagogisk verksamhet med 19 barn på två anställda. Barnomsorg är inte barnpassning som borgarna verkar tro, sa Lina Thörnblom (RS).
RS föreslog en ramökning av budgeten på 200 miljoner kronor, för att uppnå den budgetstorlek Haninge skulle ha haft utan den kapitalistiska krisen. RS är det enda parti som vägrar låta gemensam välfärd, arbetare, unga och pensionärer betala notan för den systemkris de rika har skapat.
Utanför hölls en demonstration till stöd för RS.
Mattias Bernhardsson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!