RS Norrbotten: ”Vi har visat att kamp lönar sig”

2008-04-23 11:49:01
I lördags hade Rättvisepartiet Socialisterna (RS) i Norrbotten sitt årsmöte.
Mötet öppnades med att Jonas Brännberg talade om socialdemokratins högersväng och att kampen i samhället har ökat. Exempel på detta är kampen mot socialdemokraternas privatiseringsvåg i Luleå, LKAB-strejken, vårdstrejken etc.
Vidare tog han upp om RS roll i kampen, exempelvis kampen mot privatiseringar i Luleå, där RS knöt samman de olika grupperna som motsatte sig privatiseringarna.
– Med vårt socialistiska program och vår kamperfarenhet kan vi ge råd och tips om hur man stoppar privatiseringarna och visa att det lönar sig att kämpa.
RS-medlemmar berättade bland annat om kampen mot rasismen och om hur svenska företag aldrig gått så bra samtidigt som klassklyftorna ökar. Borgarnas nya skolpolitik togs upp, främst den nya gymnasiereformen.
Vi diskuterade även hur vi ska stödja vårdstrejken.
Iranska flyktingars riksorganisations representant Farzad Samimi gav en hälsning till årsmötet. Han berättade om RS insatser för flyktingar och asylsökande samt att de upplevt de tre åren av samarbete som mycket positivt.
Även ryska föreningen Sputnik medverkade under mötet och berömde RS för engagemanget i integrationsfrågor.
Innan det offentliga mötet med Srinath Perera diskuterades även partibygget och tre nya yngre medlemmar valdes in i partiföreningsstyrelserna.
Totalt 38 personer deltog under dagen.
David Hedberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!