RS partistyrelse om 8 mars, avtalsrörelsen och valet

2010-02-10 16:44:42
På Rättvisepartiet Socialisternas partistyrelse i helgen diskuterades allt ifrån den ekonomiska krisen och arbetarkamp världen över, avtalsrörelse och valår i Sverige till kampanjen Unga kräver jobb och grön framtid.

På punkten om världsperspektiv konstaterades att den akuta risken för depression är avvärjd men att krisen fortsätter att fördjupas.
Världsledarnas sätt att tackla den har varit att blåsa upp nya bubblor vilket är ett recept för kommande kriser. Ilskan växer världen över mot att direktörerna får bonusar medan kostnaden för krisen läggs på arbetare. Internationellt ökar bankdirektörerna i år sina inkomster med 100 miljarder dollar (700 miljarder kronor).

I Sverige väntar
en vår av turbulens och ökad social och politisk polarisering, som bland annat innehåller en politisk avtalsrörelse, där arbetsgivarna är beredda att ta strid för sina nollbud och krav på uppmjukad arbetsrätt. Fackföreningarna måste nu också förbereda sig för hårda strider.
Till hösten väntar en valrörelse mot bakgrund av den största nedgången i BNP i fredstid (minus 5 procent), en hög arbetslöshet som väntas öka med 180 000 personer i år, allt större nedskärningar i vård, skola och omsorg, samtidigt som finansministern vill införa en lag på åtstramningspolitik.
Allt detta medan de rika fortsätter att roffa åt sig.

Ett annat tema under styrelsen var hur Rättvisepartiet Socialisternas valkampanj ska förberedas.
När socialister driver valkampaj tar vi upp samma frågor som vi kämpar för alla dagar mellan valen, valkampanjer innebär en möjlighet att sprida socialistisk politik till tusentals arbetare och ungdomar.
Redan nu behöver medlemmar och sympatisörer bokas in för att vara valheltidare i en eller flera veckor och pengar måste samlas in till valfonden.
Karin Wallmark

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!