”RS ständigt närvarande”

2018-08-15 13:03:30

foto: Tobias Svensson
Sara Juaniquina Svensson.

Protestledaren från Rannebergen blev medlem i Rättvisepartiet Socialisterna (RS). Offensiv möter Sara Juaniquina Svensson som i årets val kandiderar till kommunvalet för Rättvisepartiet Socialisterna i Göteborg.

När förslaget om utförsäljning av allmännyttan avslöjades var Sara en av de första att protestera. På ett möte med Hyresgästföreningen uppmanade hon till demonstrationer och protester. Därefter följde en intensiv period. Under några veckor hölls en rad möten och demonstrationer som fick politikerna att backa.

Varför valde du RS?
– Det är många som har visat sitt stöd för kampen i Rannebergen. Inte minst har Hyresgästföreningen verkligen visat sin styrka, de har spridit information, organiserat möten och demonstrationer. Men parallellt med detta har även politiska partier varit en del av kampen, särskilt Rättvisepartiet Socialisterna.
– RS har varit betydligt tydligare än andra i frågan. I flygblad har det tydligt presenterats vad som sker, varför och vilka intressen som ligger bakom. Offensiv har varit den tidning som har gett den mest omfattande informationen och låtit de boende komma till tals, men också gett förslag på en väg framåt – inte bara via protester, utan en mer genomgående förklaring om vart samhället är på väg och vilken politik som är alternativet. Det behövs ett politiskt alternativ till de partierna som står för den här politiken.
– Samtidigt är inte RS nya för mig. Partiet organiserade protesterna för Rannebergsbadet 2014, och är ständigt närvarande i Angered i en rad politiska frågor. 

– Jag jobbar i Hammarkullen inom spårvägen – jag har sett partiet på en veckobasis. RS och dess medlemmar är aktiva i föreningslivet och har räddat social service, bibliotek, skola, fritidsgårdar med mera. RS spelar en ledande roll i de rörelser som jobbar med politiska och sociala frågor i Hammarkullen och Angered. Detta är ett exempel för vänstern i stort.
– Jag har mina rötter i Latinamerika, min pappa är från Bolivia. Att RS är en del av en internationell organisation [CWI, som finns i nära 50 länder världen runt] är en styrka i förhållande till andra partier, avslutar Sara Juaniquina Svensson.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!