RS stöduttalande: Fullt stöd till Transports och Hamns kamp

2012-09-27 16:29:53
Rättvisepartiet Socialisterna ger fullt stöd till Transports och Hamns gemensamma krav på drägliga löner och arbetsvillkor för sina medlemmar. Arbetsgivarnas försök att frånta arbetarna möjligheterna att förutse sin arbetstid och därmed ha ett liv utanför jobbet ligger helt i linje med hela Svenskt Näringslivs krav på ”flexibilitet”. Därför är Transports och Hamnarbetarförbundets strid även viktigt för andra löntagare för att visa att man kan stå upp emot försöken att försämra arbetsvillkoren.

Sveriges Hamnars VD Peter Jeppsson kallar nuvarande kollektivavtal ”omodernt” och ”oflexibelt” men vi vet alla vilken sorts avtal arbetsgivarna vill ha; ett där arbetarna står till förfogande när som helst, utan att för den skull få någon ersättning för det. Gärna utan anställningstrygghet.

Även om arbetsgivarna verkat ha backat från de stora försämringarna vad gäller arbetstider så är er kamp viktig. Allt för många arbetare har tappat  tron på att det lönar sig att kämpa. Er kamp för att få igenom era helt berättigade och på intet sätt orealistiska krav är därför mycket viktig.


Stå på er!

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!