RS tar kamp mot klassklyftorna

2018-08-01 15:37:53


Robert Lundqvist.

”Jag har alltid röstat på er och det tänker jag fortsätta med”. Det är en vanlig kommentar som Rättvisepartiet Socialisterna (RS) har stött på de första dagarna av valkampanjen.

Det finns också många som inte vet så mycket om partiet och som det nu blir en uppgift för RS frivilliga valarbetare att diskutera med.
Klimatet och skogsbränderna är förstås ett givet samtalsämne för många, men också kampen mot bostadsutförsäljningar, en bostad åt alla och skolan.

– RS är det parti som tydligt har visat att ”Framtidens Skola” är ett nedskärningsprojekt och vi var från första början med och organiserade massprotesterna från föräldrar, elever och personal. Nu behöver RS lulebornas röster i kommunvalet för att kampen för mer resurser till skolan ska kunna stärkas, berättar Liv Shange Moyo, kandidat för RS i kommunvalet.

Under våren har RS besökt många arbetsplatser inom äldreomsorgen där personalen vittnar om mycket tuffa arbetsvillkor.

– Det behövs en kraftig ökning av personaltätheten i äldreomsorgen och vården i allmänhet samt förbättrade arbetsvillkor med mycket mer inflytande för personal och patienter. RS vill stötta personal, anhöriga och andra som vill kämpa – vi har nu på gång en kampanj tillsammans med personal i äldreomsorgen, på samma sätt som vi kämpade tillsammans mot delade turer och för att försvara helgtillägget, säger Jonas Brännberg, kandidat för RS i kommun- och regionval.

– Viktigast är att RS organiserar kamp underifrån, och tillsammans med andra har vi vunnit viktiga segrar, till exempel stoppat rivningar av bostäder i Svartöstaden, stärkt hbtq+-rättigheter, upprustad skolgård på Örnäset, stoppat privatiseringar och försvarat unga på flykt från att tvingas flytta. RS är rösten för kamp mot ökade klassklyftor som måste stärkas i valet, säger Robert Lundqvist, kandidat för RS i kommunvalet. 

RS valkampanj är helt beroende av medlemmar och sympatisörers arbetsinsats och uppoffringar. Kan du hjälpa till praktiskt, kontakta Jonas på 073-053 68 84 eller swisha ett bidrag till 123 388 11 41. Märk insättningen ”Valfond Luleå”.


– Kampen behöver fler röster i maktens korridorer där det konstant fattas beslut om ständiga nedskärningar i LSS, assistansen och äldreomsorg samt försämringar för de kommunanställda.
– Det behövs fler röster som avslöjar och tar kamp mot nedskärningar. Nyckeln till förändring är kamp och organisering underifrån, och vi har visat att kamp lönar sig.
Det sa Mattias Bernhardsson, en av Rättvisepartiet Socialisternas två kommunfullmäktigeledamöter i Haninge, när partiet drog igång sin valkampanj i måndags, och fortsatte:
– Vårt parti är unikt. Vi baserar oss på en antikapitalistisk, socialistisk politik, vilket krävs för att bryta de skenande klyftorna.
– Rösta på Rättvisepartiet Socialisterna i kommunvalet.

Hjälp Rättvisepartiet Socialisterna försvara de två socialistiska platserna i Haninge kommunfullmäktige!
Rättvisepartiet Socialisterna  är det enda partiet som har politiker på arbetarlön och som aldrig röstar för nedskärningar. Kom med på torgmöten, dela flygblad, sätt upp plakat eller knacka dörr!
Kontakta oss på 073-509 06 84 eller rs@socialisterna.org. 

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!