RS Väst: Årsmöte med stark framåtanda

2013-03-06 14:44:54
Rättvisepartiet Socialisterna  (RS) Väst fortsätter att växa och årsmötet i förra veckan stakade ut vägen för partiets verksamhet under 2013.

Diskussionerna kom bl a att handla om bostadspolitiken, välfärden, ungdomsarbetslösheten, antirasismen, asylkampen och den roll partiet kan spela. Mötet samlade 35 personer.
– Situationen i vården och barnmorskornas upprop måste lyftas av RS, sa Kristofer Lundberg, ordförande för RS Väst, i sin inledning.
Klara Heydar, RS Hjällbo, fortsatte på ämnet vården:
– Efter decennier av attacker på vården har vi nu 2,7 vårdplatser per 1 000 invånare, det är sämre än Etiopien, Kazakstan och Azerbajdzjan. Kvinnor drabbas hårdast och det råder nu en akut brist på resurser och bemanning.

Minela Mahmutovic, ordförande
i RS Hammarkullen, var en av flera som talade om klass­klyftorna i Göteborg.
– Endast 50 procent av dem som bor i Angered och Östra Göteborg förvärvsarbetar. Bland unga i Angered är det bara 37 procent som har jobb och skillnaderna mellan kvinnor och män är också större i stadsdelen. Ohälsan är som högst i förorter­na: i Östra Göteborg och Ange­red 40 procent jämfört med Billdal som ligger på 11,9 procent.
Mötet avslutades sedan med att en, sexton personer stark, ny distriktsstyrelse valdes.

Stefan Berg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!