Rusta upp skola och barnomsorg

2011-04-25 10:51:32
– Vi kommer att demonstrera in på politikernas möte den 3 maj, berättar Thomas Trägårdh som är aktiv i Rättvisepartiet Socialisterna i Majorna och som tillsammans med andra ungdomar i stadsdelen kämpar mot nedskärningar.

– Vi kommer att protestera mot förslaget på omorganisering av skolorna i Majorna-Linné. De vill bunta ihop eleverna för att frigöra yta, berättar Thomas Trägårdh.
Det förslag på omorganisering som nu ligger på politikernas bord baserar sig på en översyn av lokaler och berör åtta skolor, varav sex kommer att slås sönder för att flytta bort några årskullar och två kommer att behöva ta emot fler elever.
Förslaget har väckt stora protester och flera hundra föräldrar har redan skakat om tjänstemännen och politikerna rejält på de dialogmöten som varit.
Den 14 juni kommer ett beslut att tas angående skolorganisering, men redan på det kommande nämndemötet den 3 maj kommer föräldrar, elever, personal och boende i området att protestera.
– Idag finns många problem, inte bara på skolan, säger Thomas.

På förskolorna är läget akut, barngrupperna är redan för sto­ra och till hösten kommer de att öka ytterligare för att kunna leva upp till lagen om platsgaranti. Politikerna skyller på lokalbrist, men anställer inte mer personal och äventyrar därmed både bar­nens säkerhet och personalens hälsa. På det förra nämndemötet godkändes dessutom två förfrågningar om friskoleetablering­ar i Majorna-Linné av en enhällig nämnd.
Trots att S, MP och V har skrivit ihop ett starkt protestuttalan­de till protokollet (och har majoritet i nämnden!) så röstade de ändå för. Likadant gjorde Moderaterna i en annan fråga, protesterade på pappret och röstade sedan för …om du kliar min rygg så kliar jag din?
Lärarförbundet har hotat med att stänga ner avdelningar till hösten om förtätningarna av barngrupper blir verklighet och frågan om mindre barngrupper måste nu knytas samman med kampen för skolan.
Rättvisepartiet Socialisterna är en del av och ger allt stöd till  kampen mot nedskärningarna i Majorna-Linné!

Lina Westerlund

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!