Rusta upp skolan – sparka M och FP

2010-08-11 17:29:12
Rätt till plats i förskolan är som rätten till bord på Operakällaren, säger Moderaterna i Haninge kommun.

I vilken värld lever grund- och förskolenämndens ordförande Martina Mossberg (M) egentligen? I en debatt i Haninge kommunfullmäktige om att de flesta barn inte får plats på den förskola föräldrarna valt, tyckte Mossberg att: ”Om jag skulle vilja gå på Operakällaren och äta middag och de inte har plats, då kan jag inte stå och kräva att jag ska äta där. Ungefär samma sak ska gälla förskolorna”!
Vanliga föräldrar oroar sig över bar- nens välmående och hur pengarna ska räcka till, in­te om det finns bord på lyxrestaurang!

Rättvisepartiet Socialisterna tar strid för att rusta upp barnomsorgen i Haninge. Efter 10 år av nedskärningar från både moderatledda och soci- aldemokratiska styren går de anställda på knäna.
Det behövs fler anställda och mindre barngrupper. På en fjärdedel av småbarnsavdelningar­na trängs 17 barn eller fler. På fritidshemmen går det 23 barn per anställd.
Rättvisepartiet Socialisterna anser att det behövs 350 nya jobb i barnomsorgen och 200 fler anställda i grundskolan. Det behövs för att förbättra de anställdas arbetsmiljö, barnens trygghet och för att fler barn får plats i den förskola föräldrarna valt.

För två år sen tog vi i RS initiativ till stora protester och skolstrejk med lärare, elever och föräldrar. Kommunledningen tvinga­des då skjuta till 54 miljoner kronor till skolorna.

En röst på Rättvisepartiet Socialisterna i kommunvalet 19 september är en röst för fortsatt kamp.

Mattias Bernhardsson
Kommunfullmäktigeledamot för Rättvisepartiet Socialisterna i Haninge

Rättvisepartiet Socialisternas valupptakt i Haninge

Lördag 14 augusti kl 15.00-19.00
Plats: PRO:s lokal, Runstensvägen 38. (Samling 14.30 vid Pressbyrån vid Handens pendeltågsstation för de som inte hittar).

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!