Sälj inte ut Stockholms simhallar!

2011-03-30 14:29:10
På två veckor har 1 473 personer skrivit på protestlistor mot privatiseringen av Högdalens simhall. RS har hållit två torgmöten som har fångat folks uppmärksamhet, men det kommer att behövas mer än torgmöten för att stoppa privatiseringen.

”Varför ska man privatisera simhallen när det ändå bara kommer att bli dyrare?”, har flera av de som skrivit på protestlistorna undrat.
De två kommande lördagarna kommer Rättvisepartiet Socialisterna (RS) att hålla i torgmöten i Högdalen och nu på lördag (den 2 april) klockan 13.30 hålls ett möte om hur privatiseringen kan stoppas.
En vecka efter att RS har varit i kontakt med fritidsförvaltningen i Stockholm med frågor om kostnaden för renoveringen som gjordes av simhallen, tidtabell för privatiseringen samt vilka de övriga tre simhallarna som ska privatiseras är, fick vi svar:
De tidigare renoveringarna av simhallen (2002-2004 och 2010-2011) kostade tillsammans 70 miljoner kronor.

Författaren Kajsa Ekis Ekman liknande det absurda beslutet med att det var som att sälja ett nystajlat badkar för tre kronor på Blocket: ”Saken är att detta är inte mitt badkar. Det är Regina Kevius badkar. Nu kanske nå­gon tycker att vem är jag att lägga ut någon annans badkar på Blocket, borde jag inte fråga först? Och varför så billigt, förresten?
Men då menar jag att jag bara svarar med samma mynt. Regina Kevius är nämligen moderat idrottsborgarråd i Stockholm och hon har bestämt sig för att sälja ut flera av stadens simhallar.
Det vill säga: våra simhallar. Utan att vi blivit tillfrågade” (City Stockholm den 17 mars).

När det gäller Högdalens Simhall kommer upphandlingen att äga rum 2011 och själva avtalsperioden är mellan 2012-2018. Det är alltså en sjuårsperiod som även är den beräknade ti­den för när man återigen borde renovera simhallen.
Två av de andra simhallarna, som ska ut på anbud ett år senare är Husbybadet och Åkeshovs sim- och idrottshall.

Sara Lindelöf

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!