Säljer Unionens ledning ut Las?

2013-11-29 20:30:22
Mycket tyder på att fackförbundet Unionens ledning är på att helt sälja ut Las (Lagen om anställningsskydd).

Grundregeln i Las – sist in först ut vid uppsägningar på grund av arbetsbrist – kan snart vara ett minne blott. Åtminstone för landets privatanställda tjänstemän, rapporterade Arbetet i måndags och hänvisade till ett avtalsförslag som Svenskt Näringsliv överlämnat till privattjänstemännakartellen PTK, som samlar 26 olika fackförbund med Unionen som det största.
– Det här förslaget till avtal rycker undan mattan på det loka­la facket totalt som kommer att bli helt överkörda. Vem som får stanna och vem som får gå blir arbetsgivarens ensidiga beslut, säger Ulf Bengtsson, ordförande för fackförbundet Sveriges Ingenjörer (PTK), till Ingenjören.
Fackliga aktiva inom PTK och särskilt Unionen måste säga bestämt nej till varje form av ytterligare försämring av Las.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!