”Sänkta löner är ingen garanti för att behålla jobbet”

2009-03-11 23:03:55
På initiativ av arbetarna på underleverantören IAC protesterade 55 personer den 6 mars mot det lönesänkningsavtal som har undertecknats av IF Metall. Även arbetare från Bunyckefabriken, Lear Corporation och Volvo Lastvagnar deltog i prote­sten, som stöddes av Rättvisepartiet Socialisterna.
Manifestationen hölls sent på eftermiddagen på Järntorget utanför IF Metalls kontor. Talen hölls symboliskt vid arbetarstatyn ”arbete, bröd, rättvisa” som rests till minne av hun­gerkravallerna i Göteborg.

– De skapar falska förhoppningar. Även om vi skulle gå med på sänkta löner ger det oss ingen garanti att vi får behålla jobbet. Det enda vi kan vara säkra på är att a-kassan blir läg­re, sa IAC-arbetaren Kaan Özsan, som var en av talarna.
Över 100 IAC-arbetare har undertecknat ett upprop mot svekavtalet.
Protesten den 6 mars kommer att följas av fler demonstrationer för jobben och mot lönesänkningar.
Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!