Luleå 14 mars: Demonstrera för vård och skola

2009-03-11 18:32:46
”Dina barns utbildning är
hotad! Jobben i kommunen hotas! Sjuka och gamla riskerar att få sämre service! Underhållet av gator, vägar, parker, avlopp, lokaler och människor riskerar att bli eftersatt!”

Så lyder rubriken för den demonstration som Lärarnas Riksförbund, Lärarförbundet, Kommunal och SKTF arrangerar i Luleå på lördag mot de dramatiska nedskärningar som hotar.
Bland annat hotas 400 skoljobb, mer än var tionde anställd inom skolan.
– Vi måste ställa de ansvariga till svars, säger Lena Heikka, ordförande för Lärarnas Riksförbund i Luleå.
Rättvisepartiet Socialisterna (RS) anser tillsammans med de flesta personal och brukare att de här nedskärningarna är helt orealistiska att genomföra. Därför finns det bara en sak att göra och det är att ta beslutet att vägra skära ned och ta en budget som innebär ett tillfälligt minusresultat, och därmed trotsa statens fullkomligt absurda regler.
Skolan och vården ska inte betala spekulanternas kris!

RS/Offensiv uppmanar alla läsare att sluta upp i demonstrationen. Detta kan vara starten på en rörelse lokalt, som kan sprida sig över landet för att kräva: Absolut stopp för kommunala nedskärningar. Pengarna tillbaka till kommun och landsting. Massiva statliga satsningar på utbildning, investeringar, miljöomställning o s v. Stopp för bonusar och miljardutdelningar
Demonstrera 14 Mars, samling kl. 12.00, ”Språklådan” gamla Hermelinsskolan, gymnasiebyn.
Jonas Brännberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!